Philips

Ontwikkelen werkinstructies en machinehandboeken

Klant

Koninklijke Philips Nederland

Koninklijke Philips Nederland is een gediversifieerd technologiebedrijf dat het leven van mensen wil verbeteren door zinvolle innovaties op het gebied van gezondheidszorg, consumentenlevensstijl en verlichting. Het bedrijf is marktleider op het gebied van cardiologische zorg, acute zorg en zorg voor thuis, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten, haartrimmers en mondverzorgingsproducten. Met zinvolle innovatie als speerpunt bedienen ze professionals en consumenten in drie overlappende sectoren: Healthcare, Lighting en Consumer Lifestyle.

Philips DAP

Een van de onderdelen van Philips is Philips DAP (Domestic Appliances and Personal care) in Drachten. Hier worden scheerapparaten geassembleerd. Er werken meer dan 1800 mensen die zo´n 10 miljoen scheerapparaten per jaar produceren.

Vraag

Projecten

Voor Philips DAP hebben we een groot aantal projecten uitgevoerd. Twee van de meest recente projecten zijn:

1.       Ontwikkelen van werkinstructies bij schroefautomaten

De verschillende delen van scheerapparaten worden op de afdeling ‘Montage Apparaten’ met schroeven aan elkaar bevestigd. De aanvoer van deze schroeven en het schroeven zelf gebeurt geheel automatisch met behulp van verschillende soorten schroefautomaten.

Vanwege de vele overeenkomsten tussen de verschillende schroefautomaten, hebben we de werkinstructies van alle typen gelijktijdig ontwikkeld. Het handboek werd ontwikkeld in Adobe FrameMaker.

2.       Schrijven van een machinehandboek voor de Lakstraat

In de Lakstraat worden diverse kunststof onderdelen van scheerapparaten gelakt, waaronder het huis, de kap en de trimmers. Het machinehandboek dat we hiervoor hebben geschreven is bedoeld als naslagwerk voor de operator en de onderhoudstechnische dienst (OTD) van de Lakstraat. Het handboek sluit aan op de theorieopleiding en de praktijktraining. Veiligheidsaspecten spelen in het handboek een belangrijke rol. Het is ontwikkeld in Microsoft Word.

Aanpak

Inventarisatie, feedback en oplevering

Onze aanpak bij de verschillende projecten was als volgt:

1.       Inventarisatie

Allereerst hebben we een bezoek gebracht aan Philips DAP om:

  • de wensen en eisen in kaart te brengen

  • de benodigde inhoud voor de werkinstructies te verzamelen

  • foto’s te maken

Voor de schroefautomaten was 1 bezoek voldoende. De Lakstraat was een stuk complexer en uitgebreider, waardoor meerdere bezoeken nodig waren. 

 2.       Concept- en feedbackrondes

Om zo efficiënt mogelijk te werken hebben we telkens een onderdeel van het handboek uitgewerkt en voorgelegd aan de inhoudsdeskundige van Philips. Op deze manier konden we opmerkingen direct meenemen bij de uitwerking van de andere onderdelen. Visies konden zo bijgesteld worden en ontbrekende informatie kon op deze manier eenvoudig worden aangevuld.

 3.       Definitieve goedkeuring en oplevering

Het uiteindelijke concept is tenslotte in zijn geheel beoordeeld. Na verwerking van deze laatste feedback hebben we de definitieve producten opgeleverd.

Resultaat

Werkinstructies en machinehandboek

Aan het einde van de projecten werden de volgende producten opgeleverd:

1.       Werkinstructies schroefautomaten

We hebben zes werkinstructies opgeleverd met de volgende inhoud:

  • Er wordt beschreven uit welke onderdelen de schroefautomaat bestaat

  • Er wordt beschreven hoe de operator de schroefautomaat moet bedienen.

De werkinstructies zijn visueel opgesteld, wat betekent dat afbeeldingen centraal staan en teksten zoveel mogelijk worden gevisualiseerd. De werkinstructies zijn geschreven in Microsoft Word.

2.       Machinehandboek Lakstraat

Het resultaat bestond uit een machinehandboek met de volgende hoofdstukken:

  1. Algemeen

  2. Veiligheid

  3. Machinebeschrijving

  4. Bediening

  5. Onderhoud

Het machineboek is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren operator en maakt deel uit van de opleiding van de operators. Ter ondersteuning is gebruik gemaakt van een kleurcodering, zodat duidelijk is welke delen verplicht zijn voor de beginnende respectievelijk ervaren operator.