Praktijk voor Injectables

Adviesrapport ‘Injectables voor schoonheidsspecialisten’

Klant

Specialist in injectables

De Praktijk voor Injectables is gespecialiseerd in het uitvoeren van diverse behandelingen met injectables. Met injectables (fillers en botox) kunnen rimpels en verlies van volume effectief worden behandelend. Hierbij kun je denken aan de hals, handen, lippen, fronsrimpel, mondhoeken, etc. Bij de Praktijk voor Injectables:

  • staat de veiligheid en het belang van de patiënt voorop

  • is het van belang dat de behandeling een meerwaarde geeft aan het leven van de cliënt

  • wordt door een efficiënte en doelbewuste organisatie van de praktijk de ingrepen voor een zo groot mogelijke groep mensen toegankelijk gemaakt


Vraag

Beoordeling cursus en cursusmateriaal

Cosmetisch artsen werken meer en meer samen met schoonheidsspecialisten in de behandeling met injectables. Als gevolg hiervan is het dan ook noodzakelijk dat schoonheidsspecialisten kennis hebben van injectables-behandelingen, iets wat nu vaak onvoldoende het geval is.

De Praktijk voor Injectables heeft daarom een cursus ontwikkeld om schoonheidsspecialisten te leren hoe ze een kwalitatief goede behandeling met injectables mogelijk maken. Kusoma Opleiding & Advies is gevraagd de cursus en het cursusmateriaal onderwijskundig (didactisch) te beoordelen en, bij voldoende kwaliteit, haar kwaliteitsstempel te geven aan de cursus.

Aanpak

Aanpak beoordeling cursus en materiaal

Onze aanpak was als volgt:

1.       Eerste beoordeling training en materiaal

Voordat wij ons kwaliteitsstempel op een training zetten, moeten wij ervan overtuigd zijn dat de training en het materiaal goed in elkaar zitten. Om dit te kunnen beoordelen, zijn we gestart met een gedegen onderwijskundige analyse. De bevindingen van deze analyse hebben we vastgelegd in een helder rapport, waarin we concrete adviezen hebben gegeven hoe de training en het materiaal verbeterd zou moeten worden en waarom.

 2.       Doorvoeren aanpassingen

Aan de hand van de checklist uit het rapport gaat de Praktijk voor Injectables het materiaal aanpassen. 

 3.       Definitieve analyse en (bij voldoende kwaliteit) plaatsen kwaliteitsstempel

Na de aanpassingsronde beoordelen we het materiaal nogmaals. Als de verbeteringen correct zijn doorgevoerd, zullen we ons kwaliteitsstempel plaatsen. Hierbij kan de Praktijk voor Injectables erop vertrouwen dat de trainingen en het trainingsmateriaal onderwijskundig verantwoord is.


Resultaat

Rapport met aanbevelingen

Het resultaat is een rapport met concrete aanbevelingen voor verbeteringen en aanpassingen van de training en het materiaal. Na aanpassing voldoen deze aan de kwaliteitseisen van Kusoma en kan Kusoma haar kwaliteitsstempel plaatsen op de cursus.

Contact

E-mail: info@kusoma.nl
Sietske: 06-41010478

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin